SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/002 | 3300 Eger, Kertész utca 128.

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Projektek

Széchenyi 2020 projektek

ERASMUS Szakképzési Akkreditációs Pályázat

Tanulóink szakmai gyakorlata Portugáliában Iskolánk tanulói közül 6 fő (3 gépjármű-mechatronikai technikus, kettő villanyszerelő és egy asztalos) az Erasmus+ Szakképzési tanulók mobilitása keretében december 2-án fejezte be 6 hetes külföldi gyakorlatát Bragában, Portugáliában.
Bővebben a projektről
Középiskolánk, a HMSZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, több éve él az Erasmus + Köznevelési intézmények munkatársainak mobilitása pályázat kínálta lehetőségekkel. Az első pályázati ciklusban még csak három kolléga vett részt, mostanra azonban elmondható hogy intézményünk pedagógusainak már 25%-a kapcsolódott be az Erasmus+ adta lehetőségekbe. A 2020-as pályázati ciklusban intézményünk pályázatot nyert Végtelen kihívások címmel. Ezen pályázat keretein belül 6 kollégának nyílik lehetősége, hogy külföldi továbbképzéseken vegyen részt.
Bővebben a projektről
Az ERASMUS+ KA1 Köznevelési munkatársak mobilitása projektünk a tavaszi eredményhirdetéskor tartaléklistás pályázatként szerepelt a listában, azonban októberben kaptuk az örömteli hírt: tartaléklistásból nyertes pályázattá vált a Fejlődjünk! projektünk. Ennek a pályázatnak a keretein belül lehetőség nyílik 5 kollégának külföldi tanulmányi továbbképzésen részt venni, mely kurzusok a következők:
Bővebben a projektről
Erasmus+ pályázattal Firenzében Az Erasmus+ mobilitási pályázat keretében Firenzében vettem részt továbbképzésen 2022. július 18-23 között.
Bővebben a projektről
ERASMUS+ PROJEKTTALÁLKOZÓ LENGYELORSZÁG Iskolánk Erasmus+ KA229-es támogatást nyert ISKOLAI, ÓVODAI PARTNERSÉGEK pályázat típusban 2018-2020-ig. Ebben a pályázatban hat ország diákjai és tanárai dolgoznak együtt: Csehország (Boskovice), Lengyelország (Ruda Slaska), Magyarország (Eger), Szlovákia (Léva), Szlovénia (Postojna) és Törökország (Isztambul).
Bővebben a projektről
Középiskolánk, az Egri SZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, 2014 óta él az Erasmus + Köznevelési intézmények munkatársainak mobilitása pályázat kínálta lehetőségekkel. Intézményünkben sok hátrányos helyzetű fiatal tanul, sajnos a korai iskolaelhagyás problémát jelent. A projekt célja a módszertani megújulás volt, mellyel változatlanul a korai iskolaelhagyás csökkentésén dolgozunk. Célunk a hosszú távú eredmények elérése és fenntartása.
Bővebben a projektről

Csatolt fájlok

Esélyegyenlőség a szakképzésben 2. Iskolánk az Erasmus+ KA1 Program keretében a 2017-es évben Esélyegyenlőség a szakképzésben című nyertes pályázatával lehetőséget kapott arra, hogy októberben 10 tanulónk három hetes külföldi szakmai gyakorlaton vegyen részt Németországban, Münsterben.
Bővebben a projektről
ERASMUS Projekt
Bővebben a projektről

Csatolt fájlok

Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy pályázatunkat sikeresnek ítélték, így 9 tanulónk tölthette szakmai gyakorlatát Münsterben. Fogadó intézményünk, a Münsteri Kézműves Kamara gondoskodott diákjaink szakmai gyakorlati helyéről.
Bővebben a projektről
Összefoglaló az ERASMUS+ KA1 Mobilitási projektünk SOS Save Our Students-Mentsük meg tanulóinkat A korai iskolaelhagyás csökkentésének lehetőségei című pályázatról
Bővebben a projektről
Erasmus+ TCA (Egyéni tréning program) program Finnország, Helsinki
Bővebben a projektről
2022. augusztus 21-27. között a „Legends and culture in Iceland: Travel journal to learn how to preserve the local European heritage, think globally, act locally” Erasmus kurzuson vettem részt Izlandon. Az itt tapasztaltakat, tanultakat olyan módon hasznosítottam a 2022/2023-as tanévben, hogy rögtön szeptemberben meghirdettem egy „Városfelfedező túra” sorozatot az érettségi vizsgát adó képzésre járó diákjaimnak. Fakultatív jelleggel, több osztályból vehettek részt rajta a tanulók.
Bővebben a projektről
Erasmus KA121 oktatói továbbképzés Firenzében
Bővebben a projektről
2023. október 14-én iskolánk 8 tanulója (5 gépjármű-mechatronikai technikus, egy villanyszerelő, egy karosszérialakatos és egy járműfényező) indult útnak Bragába
Bővebben a projektről
Az Erasmus+ Akkreditációs pályázat keretein belül job shadowing tevékenységet végeztünk Bragában, Portugáliában, ahol intézményünkből a kancellár, az igazgató és 6 oktató 3 napot töltött.
Bővebben a projektről

Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

3300 Eger, Kertész utca 128.

Telefon: +36/20/858-3621

E-mail: bginfo@bgeger.hu

OM azonosító: 203035/002

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2024/000304


2024Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium