SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/002 | 3300 Eger, Kertész utca 128.

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Projektek

Széchenyi 2020 projektek

ERASMUS Szakképzési Akkreditációs Pályázat

Tanulóink szakmai gyakorlata Portugáliában Iskolánk tanulói közül 6 fő (3 gépjármű-mechatronikai technikus, kettő villanyszerelő és egy asztalos) az Erasmus+ Szakképzési tanulók mobilitása keretében december 2-án fejezte be 6 hetes külföldi gyakorlatát Bragában, Portugáliában.
Bővebben a projektről
Középiskolánk, a HMSZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, több éve él az Erasmus + Köznevelési intézmények munkatársainak mobilitása pályázat kínálta lehetőségekkel. Az első pályázati ciklusban még csak három kolléga vett részt, mostanra azonban elmondható hogy intézményünk pedagógusainak már 25%-a kapcsolódott be az Erasmus+ adta lehetőségekbe. A 2020-as pályázati ciklusban intézményünk pályázatot nyert Végtelen kihívások címmel. Ezen pályázat keretein belül 6 kollégának nyílik lehetősége, hogy külföldi továbbképzéseken vegyen részt.
Bővebben a projektről
Az ERASMUS+ KA1 Köznevelési munkatársak mobilitása projektünk a tavaszi eredményhirdetéskor tartaléklistás pályázatként szerepelt a listában, azonban októberben kaptuk az örömteli hírt: tartaléklistásból nyertes pályázattá vált a Fejlődjünk! projektünk. Ennek a pályázatnak a keretein belül lehetőség nyílik 5 kollégának külföldi tanulmányi továbbképzésen részt venni, mely kurzusok a következők:
Bővebben a projektről
Erasmus+ pályázattal Firenzében Az Erasmus+ mobilitási pályázat keretében Firenzében vettem részt továbbképzésen 2022. július 18-23 között.
Bővebben a projektről
ERASMUS+ PROJEKTTALÁLKOZÓ LENGYELORSZÁG Iskolánk Erasmus+ KA229-es támogatást nyert ISKOLAI, ÓVODAI PARTNERSÉGEK pályázat típusban 2018-2020-ig. Ebben a pályázatban hat ország diákjai és tanárai dolgoznak együtt: Csehország (Boskovice), Lengyelország (Ruda Slaska), Magyarország (Eger), Szlovákia (Léva), Szlovénia (Postojna) és Törökország (Isztambul).
Bővebben a projektről
Középiskolánk, az Egri SZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, 2014 óta él az Erasmus + Köznevelési intézmények munkatársainak mobilitása pályázat kínálta lehetőségekkel. Intézményünkben sok hátrányos helyzetű fiatal tanul, sajnos a korai iskolaelhagyás problémát jelent. A projekt célja a módszertani megújulás volt, mellyel változatlanul a korai iskolaelhagyás csökkentésén dolgozunk. Célunk a hosszú távú eredmények elérése és fenntartása.
Bővebben a projektről

Csatolt fájlok

Esélyegyenlőség a szakképzésben 2. Iskolánk az Erasmus+ KA1 Program keretében a 2017-es évben Esélyegyenlőség a szakképzésben című nyertes pályázatával lehetőséget kapott arra, hogy októberben 10 tanulónk három hetes külföldi szakmai gyakorlaton vegyen részt Németországban, Münsterben.
Bővebben a projektről
ERASMUS Projekt
Bővebben a projektről

Csatolt fájlok

Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy pályázatunkat sikeresnek ítélték, így 9 tanulónk tölthette szakmai gyakorlatát Münsterben. Fogadó intézményünk, a Münsteri Kézműves Kamara gondoskodott diákjaink szakmai gyakorlati helyéről.
Bővebben a projektről
Összefoglaló az ERASMUS+ KA1 Mobilitási projektünk SOS Save Our Students-Mentsük meg tanulóinkat A korai iskolaelhagyás csökkentésének lehetőségei című pályázatról
Bővebben a projektről
Erasmus+ TCA (Egyéni tréning program) program Finnország, Helsinki
Bővebben a projektről
2022. augusztus 21-27. között a „Legends and culture in Iceland: Travel journal to learn how to preserve the local European heritage, think globally, act locally” Erasmus kurzuson vettem részt Izlandon. Az itt tapasztaltakat, tanultakat olyan módon hasznosítottam a 2022/2023-as tanévben, hogy rögtön szeptemberben meghirdettem egy „Városfelfedező túra” sorozatot az érettségi vizsgát adó képzésre járó diákjaimnak. Fakultatív jelleggel, több osztályból vehettek részt rajta a tanulók.
Bővebben a projektről
Erasmus KA121 oktatói továbbképzés Firenzében
Bővebben a projektről
2023. október 14-én iskolánk 8 tanulója (5 gépjármű-mechatronikai technikus, egy villanyszerelő, egy karosszérialakatos és egy járműfényező) indult útnak Bragába
Bővebben a projektről

Partnereink

  SZC logo

  Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

    3300 Eger, Kertész utca 128.

   • Telefon: +36/20/858-3621

    E-mail: bginfo@bgeger.hu

    OM azonosító: 203035/002

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001283/2015


   2023Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium