SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/002 | 3300 Eger, Kertész utca 128.

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokIfjúsági szállóKRÉTA
Széchenyi 2020

DKA

DKA

Digitális Közösségi Alkotóműhely

A GINOP-6.2.3-17 “Heves Megye új HÍD-ja az iskolai szakképzési lemorzsolódás ellen” című projekt keretében a Heves Megyei Szakképzési Centrum egri Bornemissza Gergely TSzIK és a hatvani Damjanich János TSzIK tagintézményében Digitális Közösségi Alkotóműhelyt (DKA) alakítottunk ki.

A DKA-műhely, egy olyan közösségi tér, ami minden korosztály számára nyitott, ahol a rendelkezésre álló különféle eszközök segítségével bárki megvalósíthatja saját ötleteit, projektjeit, legyen szó digitális technológiáról vagy hagyományos szakmákról.

Lehetőség van több alkalmas tematikus foglalkozásokra is, amiben a Maker’s Red Box tananyagjainak a segítségével (Szuperhősök – Digitális történetmesélés, Zöld mérnök, A jövő városa) sajátíthatja el többek között a 3D nyomtató, a lézervágó és gravírozó, a varró- és hímzőgép kezelését. Megismerheti a BBC microbit és Arduino microcontroller működését és a mikroelektronika alapjait.

Lego, Abilix Krypton és Jimu robotok építésén keresztül bepillanthat a robotikába. Ezen kívül még hagyományos faipari, fémipari és könnyűipari szerszámok, eszközökkel is várják az érdeklődőket.

A DKA-műhely pályaorientációs célokat is szolgál, hiszen általános iskolás csoportokat is várunk, ahol a fiatalok szaktanári irányítás mellett próbálhatják ki a rendelkezésre álló eszközöket.

Az érdeklődő általános iskolák igazgatóit, szaktanárait kérjük, előzetes látogatási időpont egyeztetés ügyében vegyék fel a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeinken:

DKA Eger

3300 Eger, Kertész u. 128.

Műhelymester: 30/481-1762

E-mail: alkotomuhely@hmszc.hu

A műhely használata térítésmentes. A bejelentkezés regisztrációköteles.

A pandémia idején a bezárás alatt is olyan látványos, szemléltető projekteken dolgoztunk, mint például a híres épületek, járművek régen és ma. Aminek a kereteiben bemutathatjuk a DKA technológiái lehetőségeit és ezek kombinálását is.

GALÉRIA

DKA

0.jpg
1.jpg

DKA

Digitális Közösségi Alkotóműhely


Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

3300 Eger, Kertész utca 128.

Telefon: +36/20/858-3621

E-mail: bginfo@bgeger.hu

OM azonosító: 203035/002

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2024/000304


2024Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium