SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/002 | 3300 Eger, Kertész utca 128.

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Köszöntjük a Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium honlapján!

„A múltat tiszteld, a jelent vele kösd a jövőhöz.”

(Vörösmarty Mihály)

 

Iskolánk mottója több évtizede meghatározza a küldetésünket: a hagyományokat tisztelve, de mindig a kor kihívásait figyelembe véve végeztük és végezzük napjainkban is a munkánkat. A XXI. században az oktató-nevelő munkánk fókuszában a duális partnereink elvárásainak megfelelő, konvertálható szaktudású szakemberek képzése, továbbképzése, valamint a szakmai és egzisztenciális perspektíva nyújtása áll. Arra törekszünk, hogy iskolánkban olyan nyitott személyiségű fiatalokat neveljünk, akik az élet bármely területén megállják helyüket, képesek a folytonosan változó korunk kihívásainak megfelelni. Értékeink megfogalmazásakor legfőbb szempont, hogy az iskolánkban folyó nevelés, a képességek fejlesztése, a közismereti oktatás és a szakmai oktatás szerves egységet alkosson.

Munkánk eredményeképpen a végzős tanulóink többszörös esélyt kapnak a munka világába való eredményes beilleszkedéshez. Ehhez olyan programokat dolgoztunk ki és olyan kereteket biztosítunk, amelyek nem egy, hanem több végzettség megszerzését teszik lehetővé a szakképzés során. Tehetséges diákjaink pedig lehetőséget kapnak érettségi, kvalifikált szakma megszerzésére, vagy a felsőoktatásba való bekapcsolódásra.

A hagyományőrzést fókuszba helyező mottónk kiegészült, utalva ezzel a jelen és a jövő elvárásaira:  „Piacképes szakma, biztos jövő.”

 

A szakmai oktatás során kimagasló eredményeket tudunk elérni azokkal a tanulókkal, akikkel azonosak a céljaink. Ezt bizonyítják az elmúlt évek országos I. és II. helyezései a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen karosszérialakatos, asztalos, kőműves, valamint festő, mázoló, tapétázó szakmákban.

 

Miért érdemes Bornemisszásnak lenni?

 

BemutatkozásBemutatkozás

Partnereink

  SZC logo

  Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

    3300 Eger, Kertész utca 128.

   • Telefon: +36/20/858-3621

    E-mail: bginfo@bgeger.hu

    OM azonosító: 203035/002

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001283/2015


   2023Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium