SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/002 | 3300 Eger, Kertész utca 128.

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokIfjúsági szállóKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Köszöntjük a Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium honlapján!

„A múltat tiszteld, a jelent vele kösd a jövőhöz.”

(Vörösmarty Mihály)

 

Iskolánk mottója több évtizede meghatározza a küldetésünket: a hagyományokat tisztelve, de mindig a kor kihívásait figyelembe véve végeztük és végezzük napjainkban is a munkánkat. A XXI. században az oktató-nevelő munkánk fókuszában a duális partnereink elvárásainak megfelelő, konvertálható szaktudású szakemberek képzése, továbbképzése, valamint a szakmai és egzisztenciális perspektíva nyújtása áll. Arra törekszünk, hogy iskolánkban olyan nyitott személyiségű fiatalokat neveljünk, akik az élet bármely területén megállják helyüket, képesek a folytonosan változó korunk kihívásainak megfelelni. Értékeink megfogalmazásakor legfőbb szempont, hogy az iskolánkban folyó nevelés, a képességek fejlesztése, a közismereti oktatás és a szakmai oktatás szerves egységet alkosson.

Munkánk eredményeképpen a végzős tanulóink többszörös esélyt kapnak a munka világába való eredményes beilleszkedéshez. Ehhez olyan programokat dolgoztunk ki és olyan kereteket biztosítunk, amelyek nem egy, hanem több végzettség megszerzését teszik lehetővé a szakképzés során. Tehetséges diákjaink pedig lehetőséget kapnak érettségi, kvalifikált szakma megszerzésére, vagy a felsőoktatásba való bekapcsolódásra.

A hagyományőrzést fókuszba helyező mottónk kiegészült, utalva ezzel a jelen és a jövő elvárásaira:  „Piacképes szakma, biztos jövő.”

 

A szakmai oktatás során kimagasló eredményeket tudunk elérni azokkal a tanulókkal, akikkel azonosak a céljaink. Ezt bizonyítják az elmúlt évek országos I. és II. helyezései a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen karosszérialakatos, asztalos, kőműves, valamint festő, mázoló, tapétázó szakmákban.

 

Miért érdemes Bornemisszásnak lenni?

 

BemutatkozásBemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

3300 Eger, Kertész utca 128.

Telefon: +36/20/858-3621

E-mail: bginfo@bgeger.hu

OM azonosító: 203035/002

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2024/000304


2024Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium