SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/002 | 3300 Eger, Kertész utca 128.

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Kollégium

Kollégium

Kollégium

 

A Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola kollégiumának története több, egymástól lényegesen eltérő szakaszra bontható. Az első korszak a Munkaerő Tartalékok Hivatalának időszaka, röviden MTH. Az akkori intézeti diákotthon a Kossuth utcai Ferences –  rendi templom egy egyemeletes kolostorépületében lett kialakítva.

A második korszak kezdete az 1950-es évek végére tehető, miután a szakoktatás a Munkaügyi Minisztérium (MüM) hatáskörébe került. 1973-ra teremtődtek meg a kollégiummá válás feltételei. A közösségi élet szervezettebbé, eredményesebbé vált, így a diákotthon méltán érdemelte ki a kollégium címet 1973. május 12-én.

Erre az időre, illetve a következő évre tehető a harmadik szakasz kezdete: 1974-ben adták át az új, Kertész úti épületet. Ekkor nyílt meg a leánykollégium a Kossuth Lajos utcában, majd később az Úttörő úton. Kiemelkedő programok ebből az időszakból: részvétel a kollégiumok közötti versenymozgalomban, bronz, ezüst és arany oklevelek elnyerése.

A kollégium jelenlegi korszakának kezdete a rendszerváltozás környéke. 1997-ben megszűnt az Úttörő úti leánykollégium, az átszervezés során lányaink a Kertész úti épületben lettek elhelyezve. A kollégium külső energetikai felújítása is megtörtént, külső nyílászárók cserélve lettek, a homlokzat teljesen megújult.

A szabadidő tartalmas eltöltése fontos nevelési tényező. Eredményesen működnek a különböző szakkörök: sportkör, Rákóczi szakkör, történelem szakkör, szépség és egészség, dráma szakkör. Ezen kívül vetélkedők, egyéb kulturális jellegű megmozdulások, ismeretterjesztő és felvilágosító előadások, házi bajnokságok színesítik még a palettát. Rendelkezünk kondicionáló termekkel, lehetőségük van a fiataloknak szabadidejükben asztali focizni, biliárdozni, asztali teniszezni.

A kollégium alapvetően a Bornemisszában és a Szent Lőrincben tanuló diákok elhelyezésére szolgál, akik a napi bejárással az iskolalátogatást nehezen tudják megoldani, illetve az túl sok időt és fáradtságot jelentene. 

Az épület komfortfokozata az előírt követelményeknek megfelel. A tanulók elhelyezésére háromszemélyes lakószobák állnak rendelkezésre (ágyneműtartós heverőkkel, saját szekrényekkel), továbbá a tanulás, a kulturált szabadidő eltöltése céljára alkalmas helyiségek is. Ezek felszereltsége kielégítő. Számítástechnikai termünkben internetkapcsolat áll a kollégisták rendelkezésére. Melegítő konyha áll a tanulók rendelkezésére.

 

 

Dokumentumok


Csatolt fájlok

Felvételi kérelem

Letöltés

Normatív nyilatkozat

Letöltés

Szülői Nyilatkozat

Letöltés

Kollégiumi térítési díjak

Letöltés

Kollégiumi szálláshely

Letöltés

Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

3300 Eger, Kertész utca 128.

Telefon: +36/20/858-3621

E-mail: bginfo@bgeger.hu

OM azonosító: 203035/002

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2024/000304


2024Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium