SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/002 | 3300 Eger, Kertész utca 128.

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Kollégium

Kollégium

Kollégium

 

A Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola kollégiumának története több, egymástól lényegesen eltérő szakaszra bontható. Az első korszak a Munkaerő Tartalékok Hivatalának időszaka, röviden MTH. Az akkori intézeti diákotthon a Kossuth utcai Ferences –  rendi templom egy egyemeletes kolostorépületében lett kialakítva.

A második korszak kezdete az 1950-es évek végére tehető, miután a szakoktatás a Munkaügyi Minisztérium (MüM) hatáskörébe került. 1973-ra teremtődtek meg a kollégiummá válás feltételei. A közösségi élet szervezettebbé, eredményesebbé vált, így a diákotthon méltán érdemelte ki a kollégium címet 1973. május 12-én.

Erre az időre, illetve a következő évre tehető a harmadik szakasz kezdete: 1974-ben adták át az új, Kertész úti épületet. Ekkor nyílt meg a leánykollégium a Kossuth Lajos utcában, majd később az Úttörő úton. Kiemelkedő programok ebből az időszakból: részvétel a kollégiumok közötti versenymozgalomban, bronz, ezüst és arany oklevelek elnyerése.

A kollégium jelenlegi korszakának kezdete a rendszerváltozás környéke. 1997-ben megszűnt az Úttörő úti leánykollégium, az átszervezés során lányaink a Kertész úti épületben lettek elhelyezve. A kollégium külső energetikai felújítása is megtörtént, külső nyílászárók cserélve lettek, a homlokzat teljesen megújult.

A szabadidő tartalmas eltöltése fontos nevelési tényező. Eredményesen működnek a különböző szakkörök: sportkör, Rákóczi szakkör, történelem szakkör, szépség és egészség, dráma szakkör. Ezen kívül vetélkedők, egyéb kulturális jellegű megmozdulások, ismeretterjesztő és felvilágosító előadások, házi bajnokságok színesítik még a palettát. Rendelkezünk kondicionáló termekkel, lehetőségük van a fiataloknak szabadidejükben asztali focizni, biliárdozni, asztali teniszezni.

A kollégium alapvetően a Bornemisszában és a Szent Lőrincben tanuló diákok elhelyezésére szolgál, akik a napi bejárással az iskolalátogatást nehezen tudják megoldani, illetve az túl sok időt és fáradtságot jelentene. 

Az épület komfortfokozata az előírt követelményeknek megfelel. A tanulók elhelyezésére háromszemélyes lakószobák állnak rendelkezésre (ágyneműtartós heverőkkel, saját szekrényekkel), továbbá a tanulás, a kulturált szabadidő eltöltése céljára alkalmas helyiségek is. Ezek felszereltsége kielégítő. Számítástechnikai termünkben internetkapcsolat áll a kollégisták rendelkezésére. Melegítő konyha áll a tanulók rendelkezésére.

 

 

Dokumentumok


Csatolt fájlok

Felvételi kérelem

Letöltés

Normatív nyilatkozat

Letöltés

Szülői Nyilatkozat

Letöltés

Kollégiumi térítési díjak

Letöltés

Kollégiumi szálláshely

Letöltés

Partnereink

  SZC logo

  Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

    3300 Eger, Kertész utca 128.

   • Telefon: +36/20/858-3621

    E-mail: bginfo@bgeger.hu

    OM azonosító: 203035/002

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001283/2015


   2023Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium