SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/002 | 3300 Eger, Kertész utca 128.

Intézmény logo

Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Heves megye új HÍD-ja az iskolai szakképzési lemorzsolódás ellen GINOP-6.2.3-17-2017-00010

A projekt célja

A Heves Megyei Szakképzési Centrum nyolc intézményében megvalósult projekt fő célkitűzése, hogy a szakképzésben részt vevő tanulók lemorzsolódását jelentősen csökkentse, a tanulási-tanítási eredményességet növelje, és segítse a pedagógusokat a folyamatos változások kezelésében, az új típusú pedagógiai módszerek elsajátításában, a napi gyakorlatba történő bevezetésében.

 

A projekt eredménye

  1. A projekt keretében több mint 200 pedagógus továbbképzésére, hospitációk bonyolítására került sor, a tanulók számára pedig elsődlegesen az oktatás eredményességét növelő, valamint a szociális kompetenciákat erősítő programok szervezésére helyeződött a hangsúly. 31 tanulócsoportban több mint 280 diákot fejlesztettünk célirányosan intézményeinkben.
  2. A Heves Megyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképzőiskola és Kollégium épületében kialakítottunk egy több száz fő befogadására alkalmas, modern technikával felszerelt közösségi teret, amely alkalmas akár több intézményünket összefogó rendezvény igényes befogadására, lebonyolítására is.
  3. A hatvani Damjanich és az egri Bornemissza intézményünkben kialakítottunk egy-egy Digitális Közösségi Alkotóműhelyt, azaz DKA labort, ahol a legkorszerűbb technológiákkal – például 3D nyomtatás, Arduino számítógépek, notebookok, MicroBit kontrollerek, LEGO és Abilix robotok – dolgozhatnak a tanulóink valamint az érdeklődők, akár más intézményekből is.
  4. Tekintve, hogy a DOS (Digitális Oktatási Stratégia) megvalósítása és alkalmazása kiemelt kormányzati stratégia, elkötelezettek vagyunk az irányban is, hogy az intézményeinkben megismertethessük diákjainkkal a modern oktatástechnológiai és IT eszközöket. Intézményeinknek a projektben 16 érintőképernyős interaktív LED táblát szereztünk be, hozzá kapcsolható tabletrendszerrel és digitális oktatási csomaggal, a projekt keretében pedig komoly digitális tananyagfejlesztés is megvalósult.

Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

3300 Eger, Kertész utca 128.

Telefon: +36/20/858-3621

E-mail: bginfo@bgeger.hu

OM azonosító: 203035/002

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2024/000304


2024Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium