DIGITÁLIS KÖZÖSSÉGI ALKOTÓMŰHELY (DKA)

A GINOP-6.2.3-17 “Heves Megye új HÍD-ja az iskolai szakképzési lemorzsolódás ellen” című projekt keretében a Heves Megyei Szakképzési Centrum egri Bornemissza Gergely TSzIK és a hatvani Damjanich János TSzIK tagintézményében Digitális Közösségi Alkotóműhelyt (DKA) alakítottunk ki.

A DKA-műhely, egy olyan közösségi tér, ami minden korosztály számára nyitott, ahol a rendelkezésre álló különféle eszközök segítségével bárki megvalósíthatja saját ötleteit, projektjeit, legyen szó digitális technológiáról vagy hagyományos szakmákról.

Lehetőség van több alkalmas tematikus foglalkozásokra is, amiben a Maker’s Red Box tananyagjainak a segítségével (Szuperhősök – Digitális történetmesélés, Zöld mérnök, A jövő városa) sajátíthatja el többek között a 3D nyomtató, a lézervágó és gravírozó, a varró- és hímzőgép kezelését. Megismerheti a BBC microbit és Arduino microcontroller működését és a mikroelektronika alapjait.

Lego, Abilix Krypton és Jimu robotok építésén keresztül bepillanthat a robotikába. Ezen kívül még hagyományos faipari, fémipari és könnyűipari szerszámok, eszközökkel is várják az érdeklődőket.

A DKA-műhely pályaorientációs célokat is szolgál, hiszen általános iskolás csoportokat is várunk, ahol a fiatalok szaktanári irányítás mellett próbálhatják ki a rendelkezésre álló eszközöket.

Az érdeklődő általános iskolák igazgatóit, szaktanárait kérjük, előzetes látogatási időpont egyeztetés ügyében vegyék fel a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeinken:

DKA Eger

3300 Eger, Kertész u. 128.

Műhelymester: 30/481-1762

E-mail: alkotomuhely@hmszc.hu

A műhely használata térítésmentes. A bejelentkezés regisztrációköteles.

A pandémia idején a bezárás alatt is olyan látványos, szemléltető projekteken dolgoztunk, mint például a híres épületek, járművek régen és ma. Aminek a kereteiben bemutathatjuk a DKA technológiái lehetőségeit és ezek kombinálását is.

Kérdésed van? Írj nekünk!

1 + 10 =