Építőanyaggyártó cégek előadása

Iskolánkban 2022 májusában két építőanyaggyártó cég is előadást tartott. 

Az első előadást május 6-án, a Mapei vállalat képviseletében, Balázs Péter tartotta. A cég 80 éves tapasztalattal rendelkezik az építési ragasztó- és tömítőanyagok, valamint  szigetelési, festékek, hőszigetelési rendszerek és speciális termékek terén. A tréningen a kőműves és festő tanulók megismerkedtek a betonozással, betonjavítás jelentőségével, anyagjaival, technológiájával és kivitelezésének menetével.

Interaktív bemutató keretein belül megtapasztalhatták milyen ezekkel az anyagokkal dolgozni, és hogy milyen minőségű szerkezeteket lehet megvalósítani.

Betekintést nyerhettek a korszerű anyagok és technológiák rejtelmeibe.

 

A második szakmai napon, május 30-án, az Akzo Nobel festékgyártó cég munkatársa, Bernáth Roland látogatott el iskolánkba.

A tréningen a festő tanulók megismerkedtek a Dulux, Supralux falfestékekkel, Sadolin lazúrokkal, és a fémvédelemmel – a Hammerite festék használatával és falfestékek széles választákával. A diákok megtapasztalhatták, hogy a termékek milyen széles választéka áll a felhasználók rendelkezésre, és hogy milyen minőségű felületeket lehet elérni a bevonatokkal.

 Az előadó megosztotta velünk tapasztalataikat, hogy milyen hibákat lehet elkövetni a nem megfelelő anyag és eszköz kiválasztásával.

Diákjaink, az elméleti oktatást követően, az elkövetkező munkáik során kipróbálhatják gyakorlatban is termékeket a cég által biztosított anyagok segítségével.

Nagyon szépen köszönjük!

 

Magyar Viktória, mérnöktanár