Bornemisszás siker az országos szakmai versenyeken

A BORNEMISSZA tanulói óriási sikereket

értek el az országos szakmai versenyeken

Bozóki Attila karosszérialakatos tanuló első helyen,

Petrus Szilárd festő, mázoló tapétázó tanuló második helyen végzett!!!!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 15. alkalommal, 2022. április 25-27. között szervezte meg a Szakma Sztár Fesztivál kereteiben az országos szakmai versenyek döntőit.

Ballagási ünnepségünkön ők vehették át a Bornemissza Deák díjat. Kadlok György Úr, iskolánk volt tanulója, majd szakoktatója, jelenleg vállalkozó egy vándorserleget alapított 2015-ben, amelyet a végzősök közül az a tanuló nyerhet el, aki tanulmányi, szakmai, közösségi munkájával leginkább hozzájárult az iskola hírnevének öregbítéséhez.

Az iskolánk Bornemissza alapítványa is az ügy mellé állt, s 30 000 Ft pénzjutalmat ajánlott fel ehhez az elismeréshez, amelyet Bornemissza Deák-díjnak nevezett el.

Ebben a tanévben a két győztes tanulót jutalmaztuk ezzel a rangos díjjal

Bozóki Attila karosszérialakatos tanuló – mind a három év alatt szorgalmasan, fegyelmezetten, példamutatóan tanult és dolgozott. A kilencedik tanévben kitűnő tanulmányi eredménnyel végzett, a tizedik évfolyamon pedig jeles eredményt ért el. Idén is jeles bizonyítványt kapott. A szakma kiváló tanulója versenyen karosszérialakatosként az országos döntőbe került, ahol országos első helyezést ért el. Osztálytársai mindvégig felnéztek rá, szerették, mert mindig szívesen segített mindenkinek. Otthon is a szakmája a hobbija. Sok munkával rendbehozott egy Ladát, amivel versenyeken is indul. Sok sikert kívánunk neki.

Petrus Szilárd – szülei, tanárai és osztálytársai által a róla felfestett kaleidoszkóp a következő: érdeklődő, lelkiismeretes, segítőkész, jóindulatú, tisztelettudó, nyitott, kísérletező, igényes, szorgalmas, megbízható érettségizett tanuló. Egy színes egyéniség ismérvei.

Ezek azok a tulajdonságok, amelyek Szilárdot az iskolai tanulmányok 3 éve alatt végig jeles ill. kitűnő tanulóvá tették. Ezek azok a pozitívumok, amelyek őt a Szakma Kiváló Tanulója országos versenyének 2. helyezéséig vitték. A versenyfeladatban Eger sziluettjét is megörökítette. A verseny alatt esett az eső és közben a vízfüggöny mögött, örömében szivárványt rajzolt az égre a természet.

A szivárvány, híd a föld és az ég között. Szilárddal szimbolikusan és a valóságban is igazzá vált, hogy „ Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra”-a festőlétra! Példa minden itt tanuló diáknak és tanárnak. A kitüntető Bornemissza Deák-díj elérhető és most személyében is méltó kezekbe került.

A Bornemissza Deák-díjat átadta Kadlok György, a vándorserleg alapítója és a Bornemissza Alapítvány képviseletében Uzelman Tamás igazgató. A tanulóknak és felkészítő tanáraiknak Bodó Beáta, a Heves Megyei SZC főigazgatóhelyettese adott át pénzjutalmat.

Bozóki Attila felkészítő tanárai: Fülep Norbert és Murányi Richárd oktatók.

Petrus Szilárd felkészítő tanárai: Magyar Viktória Veronika és Sipos Tamás oktatók.

Mindannyiuknak szívből gratulál az iskola teljes közössége.

Pergéné Mankovics Anikó, nevelési-közismereti igazgatóhelyettes