XIV. Nemzetközi felolvasómaraton: Nemes Nagy Ágnes – 2022.

Ismét eltelt egy év, ami azon is tetten érhető, hogy februárban ismét csatlakoztunk a Felolvasómaraton elnevezésű rendezvénysorozathoz.

Már 14 éve, hogy elindították ezt a kezdeményezést Erdélyben, melynek egyértelmű célkitűzése az olvasás népszerűsítése, a magyar nyelven való olvasás szeretetének továbbadása. Minden évben más és más szerző műveit olvassák/olvassuk szerte a világban. Tavaly 12 országból mintegy 21.500-an regisztráltak erre a nagyszerű programra.

 Benedek Elek, Orbán Balázs, Jókai Mór, Arany János, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Kányádi Sándor, Tamási Áron, Szabó Magda, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, József Attila, Pilinszky János művei után idén február 15-én Nemes Nagy Ágnes (1922-1991) alkotásait szólaltattuk meg, születésének 100. évfordulója alkalmából.

Célja ráirányítani a figyelmet irodalmunk egy-egy kiemelkedő személyiségére, életművére, mert klasszikusokat olvasni fontos, jó, együtt olvasni még jobb.

Ezen a napon iskolánk tanulói, tanárai – ahogy ez már hagyomány – a könyvtár olvasótermében gyűltek össze, hogy Nemes Nagy Ágnes életével, alkotásaival ismerkedjenek, felolvassák verseit.

Mintegy 75 diák és 5 tanár vett részt az idei felolvasásban. Remélem, hogy a nevükben is mondhatom, hogy ismét szép perceket szerzett nekünk az olvasás, jól éreztük magunkat a könyvtárban!

 

Kovács Ilona, könyvtáros tanár