Kirándulás Budapestre……

Sikerrel pályáztunk 25 tanulóval a PLANET 2021 rendezvényre, melynek lényege, hogy minél többen és minél hatékonyabban megismerjék a fiatalok, hogy hogyan tehetjük élhetőbbé Földünket, hogyan , milyen eszközökkel, lehetőségekkel tudjuk a környezetszennyezést csökkenteni.

2021 december -én, vasárnap elindult lelkes kis csapatunk, vonattal, metróval eljutottunk a HUNGEXPO területére, ahol igazán magával ragadott a kiállítás  profizmusa, szervezettsége. Több helyszínen vetélkedhettünk, tesztet tölthettünk ki, puzzlet rakhattunk össze, hiszen ezek a feladatok mind új ismereteket adtak. (nyertünk is sok kisebb-nagyobb ajándékot)

Megtudtuk, hogy mennyi vizünk van még (ha ilyen mértékű lesz a felhasználás és a pazarlás akkor a világnak kb. 10-12 évre elegendő a vízháztartása!!!), megtervezhettük digitálisan a jövő szupermarketjét, házát, parkjait…

Megismerkedhettünk Rozival, a robottal, aki nagyon kedves volt a gyerekekkel.

Majd ezután következett a „szabadulószobás” feladat, melynek során 5 állomást kellett közösen teljesíteni, ahol meg kellett mentenünk a még két utolsó életben maradt méhecskét, hiszen ha a méhek kihalnak , 4 év múlva kihal az emberiség!!!

Sikerült!!!!  A „kinder kommandó” maximálisan teljesítette a feladatokat, sikerült a világot megmentenünk!!!!

Majd tanulóink kipróbálhatták az elektromos gokartot, segwayt,, elektromos rollereket—hiszen ezek lesznek a jövő  járművei!!!

Egy nagyon tanulságos, játszva tanulós, élményekkel teli napot tölthettünk el Pesten , majd este 17.00-kor vonatra szálltunk, és fáradtan, de tele élményekkel tértünk haza!

A nap eseményeiről Juhász Gyula készített kisfilmet „A jövő hősei” címmel, amely az alábbi linken érhető el:

Jövő Hősei 2021.12.05.

Zeleiné Hidvégi Katalin, Juhász Gyula, kísérőtanárok