Cigarettadoboz-ruha ajándék a Tinódi ÖKO Iskolának

Évekig intézményünk egyik fő kirakatában volt látható a diákjaink által készített cigarettadoboz ruha, melyet Csóka Izabella volt divatszabó tanulónk viselt 2019-ben az Országos ÖKO Modellversenyen Székesfehérvárott.

A ruha akkor különdíjban részesült, éppen lecsúszva a dobogó harmadik fokáról. Ugyanakkor már a versenyen is nagy sikert aratott a különleges viselet, és iskolánk tanulói is rendszeresen láthatták az egészséges életmódra ösztönző, a cigaretta élvezet hátrányaira rámutató alkotást.

Mivel folyamatosan újulnak meg kirakataink, felajánlást tettünk az egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája vezetőségének, hogy a ruhadarabot a továbbiakban egy végleges, méltó helyre kívánjuk elhelyezni.

Az intézmény vezetője örömmel vette felajánlásunkat, így az ÖKO iskola fogadó aulájában állítottuk ki a ruhadarabot. Reméljük, hogy a továbbiakban is több szakmai kapcsolatot tudunk kiépíteni és ápolni a helyi általános iskolákkal, mivel közös érdekünk a jövő generációjának egészségtudatos nevelése.

 

Balog Andrea, könnyűipari mérnöktanár