Műhelyiskolás tanulóink a Zebra Designban

2021. október 8-án iskolánk Kreatív ágazaton belül tanuló diákjai ellátogattak a megyeszékhelyen működő, immár 25 éves szakmai múltra visszatekintő Zebra Design 69 Bt-be. A tulajdonos, Mákos Attila mutatta be a faipari és textilipari ágazaton belül tanulóknak milyen innovációs technológiák és berendezések léteznek napjainkban.

A jól felszerelt üzlethelyiségben számtalan reklámgrafikai terméket láthattunk. A műhely részen a kész ruhadarabok különféle feliratozását ismerhettük meg. A bemutatott technológiák között volt a szitanyomás, a transzfernyomás, valamint a modern direkt nyomás is, mely számítógéppel vezérelt berendezés segítségével több színű feliratozást tesz lehetővé.

A faipari tanulók láthatták a legutóbbi, Bosch által megrendelt táblákat, melyeket a műhelyben dolgozók készítettek el rövid határidőn belül.

A tartalmas szakmai bemutató végén minden tanuló és kísérő pedagógus kapott egy-egy névre szóló Bornemissza logóval ellátott pólót a cég vezetőjétől valamint jómagam, mint szervező, egy direkt nyomással készült textilképet. Tervezzük, hogy a későbbiekben is diákjaink érdeklődésének, igényeinek megfelelően szervezzük meg a szakmai kirándulásokat.

A tanulók kísérői Balog Andrea mérnöktanár, Borkó Antal faipari gyakorlati oktató, valamint Csohány András műhelymester (DKA Labor) voltak.

 

Balog Andrea, könnyűipari mérnöktanár