Gólyaavatás

A kollégisták körében ezt az igazán népszerű programot  2021. 09. 30-án 16 órai kezdettel rendeztük meg. A szervezés nagy részét a Diákönkormányzat végezte. Egész héten nagy volt a készülődés a kollégiumban.  A nagyobb diákok napokig a gólyaeskü szövegén „agyaltak”, míg az „apróbbak” izgatottan várták, vajon mi fog történni velük azon a bizonyos „avatáson”.

Végre elérkezett a várva várt nap! 🙂

Kollégáimmal több helyszínen vártuk őket és igyekeztünk minél színesebb és érdekesebb programokkal szórakoztatni gólyáinkat. Sajnos az időjárás a biciklizésnek nem kedvezett, ezért Éva néni társasjátékokat hozott és a kilencedikes lányokat a 3. emeleten ezzel szórakoztatta.

 A 2. szinten Takács Tibor tanár úrral mintegy húsz fiú önfeledten játszadozott a „Bumm Family” nevű játékkal.  Nagyon élvezték, jókat derültek azon, vajon kinél fog felrobbanni a bomba és vajon ki esik ki előbb a játékból.

 Volt QR kódolvasás Képesné Kovács Zsuzsával. Idézeteket kerestek a telefonjukkal, ezeket meg kellett találni és egy lapra leírni. A kódok az épületben voltak elrejtve.

Az ebédlőben nálam folytatódott a program. Ennek keretében volt lufifújás időre, süti- és banánevés kés és villa nélkül, mazsolafűzés és az elmaradhatatlan „szellemidézés”. Az Activity-t is nagyon élvezték, hiszen itt megmutathatták kreativitásukat, ügyességüket és gyorsaságukat.

A lebonyolításban felsőbb éves kollégistáink örömmel segédkeztek.

Igazán rájuk fért már egy kis vidámság!

A program végére maradt a gólyaeskü, amivel igazi Bornemissza kollégistákká váltak újdonsült gólyáink!

A nevelőtanárok, idősebb diákok és a legfiatalabbak is együtt örülhettünk annak, hogy a kollégiumunk újabb tagokkal bővült.

 

                                         Jó volt ez a nap, jó volt együtt!

 

 

                                                                                        Kissné Nyerges Judit

                                                                                           nevelőtanár  

 

Eger, 2021. 10. 03.