Országos siker a SZAKE versenyeken

Nagyon szép eredmények születtek a SZAKE (Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület) közismereti versenyeken.

Az alábbi kategóriákban ért el minden induló csapatunk I. helyezést. Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak!

  • I. helyezés: ?Magyarok Európában? szakközépiskola kategória, felkészítő tanár: Jászberényiné Kovács Katalin, versenyzők: Brassai Boldizsár, Gyetvai Zsombor és Rácz Roland ( 2/10/A).
    A videós kategória egy szóbeli feladatot tartalmazott, amelyben egy nemzetközi konferencián kellett bemutatni a kiemelkedő magyar tudományos eredményeket 1896-ban, a millennium évében ? mindössze 2 percben. Ez a rövid videó is 1. helyet érdemelt.
  • I. helyezés: “Örökségünk ’48” szakközépiskola kategória, felkészítő tanár: Takács Tibor, versenyzők: Fajcsák Dávid (3/11/D) , Fidler Dávid (3/11/D) , Nemes Ákos (3/11/C), Lövei Bence (1/9/C).
    A videós kategória egy szóbeli feladatot tartalmazott, amelyben be kellett mutatni Battyhány és Kossuth beszélgetését ’48 őszén a horvát helyzetről ? mindössze 2 percben. Ez a rövid videó is 1. helyet érdemelt.
  • I. helyezés: “Magyarországi cigány/roma kultúra” összevont szakközépiskola és szakgimnázium kategória, felkészítő tanár: Bodor Sarolta, versenyzők: Csóka Adrián, Kökény Tamás, Malacsik Tamás (3/11/A).
    A 2 perces rövid videóban egy roma temetési szertartást mutatnak be, amely szintén 1. helyet érdemelt.