Tanulmányi kirándulás a Sziklakórházba

A budapesti Sziklakórház Atombunker múzeum 2020 elején meghirdette a SZIKLA-UTI pályázatot, melyre osztályfőnökök jelentkezhettek. A megnyert pályázattal 2020. október 20-án utaztunk el a fővárosba 26 diákkal.

A kirándulás nagyon kalandosan indult (reggeli meglepetésként szembesültünk a ténnyel, hogy egy átszállás nélküli gyorsvonat helyett vonatpótló busz közlekedett Füzesabonyig és vágányzár miatt kétszer szálltunk át Budapestig), de aztán annál jobban sikerült a nap és hazafelé a Fiúk már a reggeli zűrzavarra is kalandtúraként emlékeztek.

A Sziklakórház nagyon tetszett mindannyiunknak. A látogatás egy kis filmmel indult, amely bemutatta a Sziklakórház építését, a folyamatos bővülését és a magyar történelem különböző időszakaiban betöltött szerepét. Viaszbábuk elevenítették meg az orvosokat, nővéreket, betegeket, a technikai-műszaki személyzetet. A korabeli orvosi eszközök és berendezések megtekintése közben az idegenvezetőnk nagyon érdekes történeteket mesélt, sok új ismerettel gazdagodtunk.

A következő programelemünk a Mátyás templom és a Halászbástya megtekintése volt, a Halászbástyáról nyíló kilátás lenyűgözte a társaságot.

A pályázat egy finom ebédet is biztosított a ?Déli12? étteremben.

Többen mondták, hogy külön élményt jelentett a számukra a fővárosi helyi közlekedés, ugyanis életükben először ültek metrón. Még olyan tanulóink is akadtak, aki vonaton is most utaztak először. Sok élménnyel és szép emlékkel tértünk haza.

Jászberényiné Kovács Katalin és Várhelyi István kísérő tanárok

Invalid Displayed Gallery