Otthoni tanulás

Otthoni tanulás

Tartsd magad a megszokott napi rutinodhoz!

Indítsd úgy a napod, ahogy az iskolában szoktad. Kelj fel időben, reggelizz meg és a tisztálkodásról se feledkezz meg! Hagyj magadnak időt az ébredésre a tanulás megkezdése előtt!

Öltözz fel!

Ne legyél egész nap pizsamában, öltözz fel, mintha iskolába mennél! Ez segíthet abban, hogy aktívabbnak érezd magad és jobban tudj koncentrálni a feladataidra!

Tarts szüneteket!

Tanulás közben tarts rövid szüneteket, például a tanórák között! Mozogj egy kicsit, állj fel, igyál egy teát! Viszont a tanulást ne szakítsd meg egyéb tevékenységgel (például netezéssel), a tanórák alatt a kiadott feladatokra összpontosíts!

Tarts kapcsolatot a tanáraiddal és az osztálytársaiddal!

Továbbra is fontos a barátokkal, ismerősökkel való kapcsolattartás, az osztálytársaiddal akár a tanulásban is segíthetitek egymást. A tanárokkal pedig a tananyag megértése és a feladatok értelmezése miatt fontos tartanod a kapcsolatot. Ne feledkezz meg osztályfőnöködről sem, aki továbbra is segít az iskolai problémák megoldásával kapcsolatban.

Kérdezz, ha valamit nem értesz!

Ha nem világos egy kiadott feladat, akkor kérdezd meg a tanárt vagy az osztálytársaidat, ugyanis a feladatot csak akkor tudod megcsinálni, ha tudod is, mit kell csinálnod. Az online oktatás során sok önálló feladatot kaphatsz, ne fél ezekhez segítséget kérni!

Végezd el a kiadott feladatokat!

Ne feletsd el elvégezni azokat a feladatokat, amiket a tanároktól kapsz! Írd fel a határidőket, hogy biztosan ne menjen ki a fejedből például a magyar házi feladat!

 

Barta Bernadett, iskolapszichológus