Iskolai Közösségi Szolgálat a Petőfi úti Idősek Otthonában

Középiskolánk 10/A szakgimnáziumi osztálya a Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményének a Petőfi úti Idősek Otthonában tölti az érettségihez szükséges 50 órás közösségi szolgálatát.

Két csoportban járnak a diákok szerda délutánonként. Minden alkalommal egy adott témából készül fel valamelyik tanuló és egy PPT-s előadást tart az otthon érdeklődő lakóinak, majd közös beszélgetés következik. Sokféle témáról esett már szó: az ételekről, a horgászatról, a generációs problémákról, Budapestről, a magashegységi és barlangtúrákról stb. A két héten keresztül tartó “második világháborús” projekt hagyta a legmélyebb nyomot a fiúkban. Minden alkalommal nagyon sok érdekességet hallanak a néniktől, amire mindig emlékezni fognak. Sokat kérdeznek. Úgy érzik, hogy bármelyik történelem óránál, illetve filmnél, könyvnél jobbak ezek a beszélgetések, “élő történelemórák”.

A legutóbbi közösségi szolgálaton egy palóc néptánc bemutató zajlott élő zenével (citera), énekkel. Az osztályunk egyik tanulója, Gál János a Szentdomonkosi Palóc Hagyományőrző Csoport tagja és az együttesével egy látványos, csodálatos műsort adtak, amit egy kis táncház követett. Nagyon jó volt látni, ahogy a fiatalok és az idősek együtt táncoltak és mindenki nagyon jól érezte magát.

A rendezvényen részt vett Víg Józsefné, a Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézmény igazgatója, Uzelman Tamás, iskolánk igazgatója és Pergéné Mankovics Anikó, általános igazgatóhelyettes.

Szervező: Jászberényiné Kovács Katalin osztályfőnök

Invalid Displayed Gallery