Karácsonyi ünnep és nyugdíjas találkozó ? 2019. december 18.

A karácsonyvárás idején mindig hagyomány volt iskolánkban az ünnep, amikor egy kicsit megállhatunk, egy kicsit kitárhatjuk szívünket a szeretetnek.

Ezt az alkalmat kapcsoltuk össze 2016-ban először a nyugdíjasainkkal való találkozóval, és ezt a hagyományt folytattuk az idén is.

Uzelman Tamás igazgató úr köszöntötte a megjelenteket.

Utána ünnepi műsor következett diákszínjátszóink előadásában, összeállította Herkules Helga tanárnő.

Ezt követően elköszöntünk azoktól a kollégáktól, akik ebben az évben fejezték be aktív pályafutásukat és kezdhették meg a nyugalmasabb nyugdíjas éveket. Pergéné Mankovics Anikó, általános igazgatóhelyettes idézte Wass Albert gondolatait:

“Minden embernek kell, legyen egy feladata ebben az életben – kötelességen belül, vagy azon felül is talán -, mert különben nem lenne értelme annak, hogy él. Az emberi világ több kell, legyen, mint egy bonyolult szerkezetű gép, melyben minden ember egy fogaskerék szerepét tölti be… Minden embernek kell, legyen egy feladata, egy titkos küldetése, mely Istentől való. ” Nyugdíjba vonultak: BANDSTÄDTERNÉ MOLNÁR ÉVA, GÁL JÓZSEFNÉ, HAJDÚ PÁLNÉ, PALÁNCZ PÉTERNÉ, BÓDI ISTVÁN, FARKAS LÁSZLÓ, HORVÁTH ISTVÁN, TÓTH PÉTER, ZSÁKAI ISTVÁN.

A karácsony, mint egy örök visszatérő jelzi és tanítja az embernek, hogy van valami, amire mindig oda kell figyelnie, mindig szem előtt kell tartani, hogy valójában az nem minden, ha az ember egy gyönyörűszép, zöld fenyőfát feldíszíthet, – hanem az a fontos, hogy megérezze a másik ember lelkéből áradó szeretetet. Ennek jegyében kívánok én is megbékélést, áldott, békés ünnepeket. Pergéné Mankovics Anikó

Invalid Displayed Gallery