Tisztelgés Uza Sámuel emléktáblájánál ? 2019 december 5.

Intézményünk, az Egri SZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma évről évre megemlékezik Uza Sámuelről, volt asztalos diákunkról, aki az 1956-os sortüzek egyik ártatlan áldozatává vált.

A koszorúzással egybekötött emlékünnepségen megjelentek: Eger Megyei J. V képviseletében Berecz Mátyás, alpolgármester; Habis László, az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke; Tóth Zsolt, az ESZC főigazgatója, Uzelman Tamás, az Egri SZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója, Markó Katalin elnök asszony, az 56-os szövetség egri területi szervezete elnökségének képviseletében; Mandák Attila, az Egri Lokálpatrióta Egylet titkára, a középiskolák képviselői, a Biosziget Rehabilitációs Alapítvány képviselői és tanulóink.

Elsőként Kis Ádám 11/A osztályos tanuló előadásában Csaba Ferenc: A hetes megkésett jelentése című versét hallhattuk.

Ezt követte Habis László Úr emlékbeszéde, melynek végén megköszönte iskolánk munkáját, és emlékérmeket, okleveleket adott át Dányi Dávid, Kis Ádám, 11. A osztályos tanulóknak, akik egy pályázat keretében emlékeztek volt tanulónkra, felkészítő tanáruk, Jászberényiné Kovács Katalin is elismerő oklevelet vehetett át.

Ezután Uzelman Tamás igazgató úr ünnepi beszéde következett, amelyben a forradalom ártatlan hőseinek példáját emelte ki.

Végezetül a koszorúk elhelyezésére kerül sor, majd Pergéné Mankovics Anikó, általános igazgatóhelyettes Vörösmarty Mihály szavaival, köszönte meg az egybegyűlteknek, hogy együtt emlékezhettünk volt tanulónkra.

?A múltat tiszteld, s a jelent vele kösd a jövőhöz!?

Invalid Displayed Gallery