Bornemissza-hét

Helyszín: Egri SZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma és az egri vár.

Program október 21-25 között: az egri vár felkeresése, séta, játékos feladatok megoldása: Várfelfedező feladatokat oldottak meg a tanulók, miközben megismerték a nevezetes helyszíneket.

A tanulók múzeumpedagógiai szolgáltatások igénybevételével megismerték Bornemisszát és korát. A 9-10. évfolyam tanulói a GINOP-6.2.3-17-2017-00010 ?Heves megye új HIDja az iskolai szakképzési lemorzsolódás ellen?pályázat finanszírozásával vették igénybe az egri vár szolgáltatásait: ?Ebben a várban van most a maradék ország sorsa? Stratégiai társasjátékon vehettek részt a 9. évfolyam tanulói, a 10. évfolyam a ?Nem írom pennával, fekete tintával, de szablyám élivel??, élet a törökkori Magyar Királyságban című programon vettek részt.

A cél: a komplex gondolkodásmód fejlesztése volt.

Október 25. 8 órától: Várjáték, gólyaavatás, majd Takács Tibor kollégánk PPT-s előadása hangzott el, utána Kürti Péter fegyverbemutatója: vitézek élete a XVI. században.

A tanulók nagyon élvezték a bemutatót.

Mit jelent a gólyaavatás? Uzelman Tamás, igazgató úrtól megkapták az osztályfőnökök és a tanulók képviselői a Bornemissza-kitűzőt iskolánk logójával, nevével.

VÁRJÁTÉK: az irodalmi színpad hagyományos műsora, amelyben megelevenedik az egri vár és hőseinek története: rendezte Herkules Helga kolléganő.

Október 25. 13. óra a Kátai Galéria megnyitója zárta az ünnepi eseménysort, címe: A múltat tiszteld, s a jelent vele kösd a jövőhöz.

Invalid Displayed Gallery