Az Egri Szc Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma energetikai felújítása

Az Egri SZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának energetikai felújítási beruházására került sor a Széchenyi 2020 program keretében. A KEHOP-5.2.10-16-2017-00165 számú beruházási projekt 249,99 M Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A tervezett korszerűsítés és felújítás a négy, illetve helyenként ötszintes kollégiumi épületrész teljes külső energetikai korszerűsítésére terjedt ki.  A beruházás homlokzati szigetelést, nyílászáró cseréket és tetőszigetelési építési munkákat tartalmazott. A tervezési, előkészítő szakaszban közbeszerzési eljárás keretében kiválasztásra került a kivitelező cég, és a projekt építési felújítási kivitelezési munkái 2019. februárjában kezdődtek meg. A fejlesztés eredményeként az épületegyüttes energetikai korszerűsítése a 7/2006. TNM rendelet előírásainak megfelelően került kialakításra. A felújított kollégium ünnepélyes átadására 2019. szeptember 24-én került sor.

A műsort a Bornemissza Kollégium színjátszóköre adta Jókedvet adj, és semmi mást, Uram! címmel. Felkészítő tanár volt: Herkules Helga

A felemelő, szívmelengető műsor után az ünnepségen beszédet mondott Habis László, EMJV polgármestere, Fábri Eufrozina, kancellár, Uzelman Tamás, igazgató, Nyeste Gábor, projektmenendzser.

Majd a kollégiumban az átadás keretében a szalagot átvágták: Habis László, EMJV polgármestere, Fábri Eufrozina, kancellár, Uzelman Tamás, igazgató

Pergéné Mankovics Anikó, általános igazgatóhelyettes

Invalid Displayed Gallery