Újabb Különdíjak az ÖKO Modellversenyen

2019. április 17-én rendezték meg az ÖKO Modellversenyt Székesfehérvárott. A versenyen Csóka Izabella 2/10/D osztályos tanuló indult a hulladék feldolgozó szekcióban. Megálmodott versenyruhája az iskola közelében eldobott és összegyűjtött cigaretta dobozokból készült. A barokk stílusú ruhát még október elején elkezdte készíteni. A több hónapon keresztül tartó munkáját nagyban segítette osztálytársa, a végzős Női szabó tanulók, barátai, valamint az iskolában dolgozó pedagóguskar is. Szakmai mentorként vett részt a versenyfelkészítésben Korpás Róbertné Atkári Angelika Műszaki szakoktató valamint Balog Andrea Ruhaipari mérnök. A versenyen, éppen lecsúszva a dobogóról, Különdíjat sikerült elhoznia Izabellának. Itt szeretném megjegyezni, ha közönségdíj szavazás lett volna, győzelme nem lett volna kétséges. Természetesen a Különdíjnak is örültünk.

Ebben az évben a központi téma a VÍZ volt, így külön Ékszerkészítő versenyt is hirdettek a szervezők. Szekeres Loretta Valentina 3/11/D osztályos tanuló krepp papírból fonatolt nyakláncával szintén Különdíjat hozott el.

A hosszú, fárasztó nap zárásaként ellátogattunk a Martonvásárban található Brunszvik kastélyhoz és feltöltődésül megcsodáltuk az álomszép parkot, mely a kastélyt körülöleli. Tartalmas és szép szakmai útban volt részünk, reményeink szerint jövőre újabb különleges ruhákkal fogunk tudni indulni a versenyen, ahol a zsűri tetszését is el fogják nyerni versenyruháink.

Balog Andrea

Ruhaipari mérnöktnár

Invalid Displayed Gallery