Kiállítás a Kátai Galériában ? Nagy Zita: Vonalvég

Részlet Teleki Klári művészetpártoló megnyitó gondolataiból

Az iskola vezetésének kedves meghívását elfogadva, ismét nagy örömmel jöttünk a Kátai Mihály Galériába. Fontos helyszínnek és jól működő galériának tartom ezt a helyet, a városban egyre kevesebb a kiállítási lehetőség?ez a Galéria a maga csöndességében oly méltóságteljesen, Kátai Mihály nagy festőnk szellemiségét megidézve fogadja a város alkotóit,  ?és mindemellett nagyon fontos szerepet tölt be az iskola és a diákok életében is?

Nagy Zita alkotói tevékenysége összetett és sokrétű, munkáiban az irodalom és a képzőművészet szorosan összekapcsolódik. Stílusát: őszinte letisztultság, dinamizmus, energikus ritmusosság jellemzi, színvilága merész, fiatalos lendülettel, életerővel vannak teli képei. Festőstílusa két fő irányvonalat képvisel; egyes képeken az erőteljes kontúrhasználat emeli ki a motívumok szimbolikai jelentősét. Más esetekben viszont az akciófestészetet alkalmazza, az úgynevezett dripping (csorgatásos-csöpögtetéses) technikát.

Selyemfestéseknél a tiszta színes árnyalatok egymásba simuló táncát szereti. Legszívesebben a népi motívumokat vagy Egerre jellemző jelképeket, de a számára vonzó víz-témát is szívesen hívja életre.

Megtekinthető hétköznapokon 16 óráig, bejelentkezés:70/400 2834

 

Invalid Displayed Gallery