Mivel foglalkozik a magasépítő technikus?

Mérnöki irányítással épületek és más építmények terveinek készítésével, az épületek és építmények építésével, felújításával, átalakításával, üzemeltetésével, karbantartásával és javításával kapcsolatos műszaki feladatokat lát el. Az építőanyag gyártás technológiai folyamatait előkészíti. A gyártási technológia folyamatát és a készterméket ellenőrzi. Részt vesz a termék ismertetésében, a helyes használat bemutatásában.

 

Ez a foglalkozás neked való lehet, ha?

?érdekel az építészet, érdekelnek az építészeti munkálatok, szereted a természettudományt, kreatív vagy, közel áll hozzád a rajz és a technika. Mivel sokat fogsz számítógéppel dolgozni, pl. a tervek elkészítésekor, jó, ha otthonosan mozogsz az informatika területén is. Az épületek, építmények megértéséhez és elképzeléséhez fontos, hogy jó térbeli és logikus gondolkodásod legyen. Elengedhetetlen lesz, hogy munkádat nagy odafigyeléssel végezd ? egyrészt a saját testi épséged megőrzése miatt, másrészt, mert a te számításaid, utasításaid alapján fog felépülni egy épület. Sok helyzetben egyedül kell majd döntést hoznod, így fontos, hogy önálló légy.

Ha ezt a foglalkozást választod, akkor?

?az általános iskola elvégzését követően érettségi bizonyítványt kell szerezned egy gimnáziumban vagy ? építőipari ágazati ? szakgimnáziumban, majd ezután szerezheted meg a Magasépítő technikus szakképesítést iskolánkban.

 

Iskolánkban végzett volt diákjaink mesélnek?

?magukról, munkájukról, hogy mi történt Velük a Magasépítő technikus oklevél megszerzése után. Hogyan tudták kamatoztatni az itt megszerzett tudásukat. Miben nyújtott Nekik segítséget a továbbtanulásuknál a technikumi végzettség.  Az itt bemutatott ?életutak? széles skáláját felölelik az ezzel a végzettséggel betölthető munkaköröknek.

Reméljük sikerül egy átfogó képet adni a Magasépítő technikus szakmáról, azoknak a diákoknak, akik tanácstalanul állnak a pályaválasztás előtt.

Farkas Zoltán életútja

Fülep Attila életútja

Kohajda Andrea életútja

Kovács Krisztián életútja

Magyar Viki életútja

Szabó Gabi életútja

Szőnyi Gergely életútja