ÖKO Modell Verseny 2 Különdíjjal

2018. március 28-án immár ötödik alkalommal rendezték meg Székesfehérvárott az ÖKO Modell Versenyt az Árpád Szakgimnáziumban. Az országos rendezvényre jöttek Nyíregyházáról, Zalaegerszegről és Pécsről is. Összesen 22 iskola 350 diákja vett részt a versenyen tervezőként vagy kivitelezőként.

A zsűri tagjai pontozták a ruhák ötletességét, a varrások bonyolultságát valamint a modell és a ruha összhangját. Külön figyelmet fordítottak az újra felhasználható hulladéktípusokra is.

Szakmai Haladó kategóriában iskolánk 2/10 D osztályos tanulói indultak. Többen tervezőként és kivitelezőként is bemutatkoztak a versenyen. A felhasznált újrahasznosított hulladék anyagok között szerepelt csoki papír, szemetes nejlon zacskó, hulladék krepp papír, nejlon szatyor valamint újrahasznosított wc papír. A diákok munkáját segítette Dohány Csabáné Fügedi Edit szakoktató valamint Balog Andrea ruhaipari mérnök. A professzionális fotók nagy részét Zakkar Sándor készítette.

A versenyről két különdíjjal sikerült távoznunk. Az elsőt a ?Művészi kivitelezésért? díjat Puporka Arabella kapta, a másodikat a Bélapátfalvai Önkormányzat ajánlotta fel Rostás Viktória részére. Természetesen a többi diák sem szomorkodott, mindenki egy emléklappal és egy életre szóló élménnyel gazdagodva távozott.

A versenyen résztvevő diákok és versenyruháik fantázianeve:

Bencsik Antónia ? Miss Orgona

Puporka Arabella ? Miss Nyári Szatyor ? Különdíj

Rostás Viktória ? Miss Toilette – Különdíj

Suha Petra ? Mrs. Hawaii

Szekeres Loretta – Szkrepy

Invalid Displayed Gallery