ÉPÍTŐIPARI- ÉS FAIPARI MUNKAKÖZÖSSÉG

albert_einstein

?Soha ne úgy gondolj tanulmányaidra, mint kötelességre, hanem mint irigylésre méltó lehetőségre,megismerni a szépség felszabadító erejét a szellem birodalmában saját kedvedre és a közösség hasznára, amelyhez későbbi munkád tartozik.?

Albert Einstein

 Szeretettel üdvözlünk mindenkit a természettudományi munkaközösség oldalán!

A munkaközösség célja, hogy tanítványaink megszerezzék az általános műveltséghez tartozó ismereteket, elsajátítsák azt a tudásanyagot, amely az általuk választott szakma megtanulását lehetővé teszi. A tehetséges tanulók leérettségizzenek, és a lelkesebb tanulók felkészüljenek a továbbtanulásra. Fontosnak tartjuk, hogy a tanulók a megszerzett ismereteket a gyakorlati életben, munkájuk során is alkalmazni tudják.

A természettudományokat munkaközösségünkben a matematikán kívül a fizika, a biológia, az informatika és a kémia tantárgyak képviselik.

A matematika jelen van az életünkben, akár akarjuk, akár nem. :) Ennek a tantárgynak a hétköznapokban sok hasznát vesszük, gondoljunk csak a vásárláskor az árleszállításokra, akciókra, a pénztárnál visszakapott pénzre, vagy amikor kiszámoljuk, hogy mikor is kell elindulnunk ahhoz, hogy le ne késsünk a vonatot. Akkor miért is van szükség arra, hogy tudjunk egyenleteket megoldani, függvényeket ábrázolni vagy geometriai alakzatokat felismerni? Azért, hogy megtanuljuk megoldani a problémákat, kezelni az ismeretleneket, és hogy a lehetőségeink közül kiválasszuk a legjobbat.

Az informatikaoktatás a XXI. században nélkülözhetetlen. Az ?információs társadalomnak? nevezett társadalmi átalakulás megkívánja tőlünk azt, hogy informatikai készségeket és kompetenciákat alakítsunk ki a gyermekekben. Célunk az, hogy olyan korszerű informatikai ismereteket adjunk át diákjainknak, amely megfelelő alapot nyújt számukra mind a továbbtanulásuk esetén, mind pedig a munkaerőpiacon történő boldogulásuk kapcsán.

A fizika, kémia, biológia tárgyakat heti egy vagy két órában tanítjuk. Ezeknél a tantárgyaknál különösen fontosnak tartjuk a színes élménybeszámolókat, a környezettudatos nevelést, és a fenntartható fejlődés előtérbe helyezését. A munkaközösség tagjai örömmel veszik, ha a diákok a fizika vagy a biológia tantárgyat választják a középszintű érettségin.

A munkaközösségünk tagjai a tanórákon, ezen az oldalon pedig a hasznos linkek és a letölthető anyagokon keresztül igyekeznek segítséget nyújtani az otthoni felkészülésben.

A munkaközösség tagjai

Fábiánné Kovács Mária

Uzelman Tamás biológia-kémia

Gulyás Mónika metmatika-informatika

Tóthné Antal Violetta metematika-rajz és vizuális kultúra

Nagy Zoltán fizika-technika-munkavédelem

Juhász Gyula testnevelés

Antalné Molnár Bianka Tünde testnevelés, földrajz

Hasznos linkek

Fizika

A fizikához kapcsolódó linkek gyűjteménye.

 1. Csodák Palotája
 2. Fazekas fizika
 3. fizika.lap.hu
  Fizikai kísérletek gyűjteménye
 4. Fizikai Nobel díjasok
 5. fizikai szemle
 6. Java alkalmazások
 7. KFKI
 8. KöMaL
 9. Mindentudás Egyeteme
 10. Nukleáris hírek, információk
 11. Nukleáris Technikai Intézet (BME)
 12. OM fizika oldala
 13. Öveges József Tanáregylet
 14. Paksi Atomerőmű
 15. Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Társaság
 16. Virtuális fizika szertár

Matematika

 1. matematika.network.hu
  Fogalmak, Függvények, Geometria, Matematika érettségi vizsga, Kompetenciamérés, Trigonometria, Valószínűség-statisztika, Érdekességek, Játékok
 2. matekfeladat.com
  Feladatok, Képletek
 3. microprof.hu
  Matematika tesztverseny
 4. egopont.hu
  IQ teszt, Matematika teszt, Reakcióidő teszt?.
 5. versenyvizsga.hu
  Híres matematikusok

Kémia

http://kemia.lap.hu/
Kémiával kapcsolatos linkgyűjtemény, reakciók, kötések, fémek, nemfémek, pH, szerves, szervetlen kémia, atomszerkezeti ismeretek, érettségi, felvételi feladatok, kísérletek.

http://erettsegi.com/kemia/
Egy-egy kis témakörhöz tartozó fogalmak gyűjteménye, érettségi feladatsorok megoldásokkal

http://www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/ttkuj/temkemia.html
Alaposan kidolgozott témák, feladatokkal és megoldásokkal

http://kemiaerettsegi.hu/
Feladatsorok, követelmények, a szóbeli vizsga anyagai, felkészítő feladatsorok, elmélet, számítások

http://kemiaerettsegi.hu/linkek.html
Hasznos linkek gyűjteménye

http://www.hmika.fw.hu/Kemia.htm
?mindennapok kémiája? ? kémia a konyhában, a ház körül, mindenütt?
 alapfogalmak ? a kislexikon részben található (onnan és az egyes címszavak hivatkozásain keresztül is elérhető) kémiával kapcsolatos alap információk.
 szervetlen kémia ? az elemek és vegyületeik a Náray-Szabó féle kémia zsebkönyv alapján csoportosítva
 szerves kémia ? szerves vegyületek a Náray-Szabó féle kémia zsebkönyv alapján csoportosítva
 Kémia a gyakorlatban ? alkalmazott kémia ? ez a rész a lexikonban megtalálható ?kémiai alkalmazásokat?, anyagokat sorolja fel, amelyeket használunk, de a kémia rész elemei és vegyületei között egyébként nem szerepelnek.

http://www.sulinet.hu/tart/fkat/Kid

Általános kémia, Szerves kémia, Analitikai kémia, Elektrokémia, Módszertan, Kémiatörténet, Kémiai technológia, Fizikai kémia, Kémia és informatika, Szervezetek, Szakirodalom, Kémiai kísérletek, Szervetlen kémia, Élelmiszerkémia, Biokémia, Kolloidika, Környezeti kémia, Kémiai biztonság, Orvosi kémia, Kémiai Nobel-díj, Elméleti kémia, Konferenciák, Tananyagok, Írások

http://www.klte.hu/~wwwinorg/essays/home.html

Informatika

http://infoerettsegi.blog.hu

Tananyagok: https://sites.google.com/site/bgszszk/

Kérdésed van? Írj nekünk!

12 + 12 =