ISKOLAEGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT

Tájékoztató az Iskola-egészségügyi Szolgálat működéséről 

Az iskola-egészségügyi ellátás az egészségügyi alapellátás részeként szolgálja a tanulók elsősorban betegségmegelőző jellegű egészségügyi ellátását. A jogszabályi háttért a 26/1997. NM. rendelet biztosítja. 

Iskolaorvos: Dr Drelyó Katalin 

Iskola védőnő: Feketéné Fontos Anikó 

Rendelési idő: Hétfő, Csütörtök: 8-14 óráig Péntek: változó 

Rendelés helye: Iskola orvosi rendelő 

Telefon: 36/312-166/117 mellék

Fő feladatunk a tanulók szűrővizsgálatával a tünetszegény betegségek korai felismerése. A vizsgálatot követően a tanulókat tájékoztatjuk a talált elváltozásokról és a további teendőkről. Szükség esetén szakorvosi beutalót adunk, kérjük a vizsgálatok eredményét mutassák be nekünk.

A 9. évfolyamos tanulók körében kérdőíves módszerrel tájékozódunk a lelki és életmódi, egészséget veszélyeztető tényezők iránt, a kérdőív eredményét minden tanulóval személyesen megbeszéljük, tájékoztatjuk őket az igénybe vehető lehetőségekről.

Segítjük a krónikus betegségben szenvedők iskolai beilleszkedését, nyomon követjük gondozásukat,életvezetési tanácsokkal segítjük őket.

A tanulók egészségi állapota és a szakorvosi leletek alapján az iskolaorvos jogosult a testnevelési csoport-felmentések elbírálására.

Feladataink közé tartozik még a diáksport versenyek előtti, a pályaalkalmassági vizsgálatok végzése, az iskolai védőoltások adása, egészségnevelés.

Ha gyermekükkel kapcsolatban egészségügyi, magatartásbeli, lelki vagy egyéb probléma merül fel, készséggel állunk rendelkezésükre. A fenti telefonszámon előzetes időpont egyeztetés lehetséges a személyes konzultációhoz. Egészségügyi elváltozás esetén a megfelelő szakma választásában is segítjük a tanulókat.

Ha a tanuló feküdt kórházban vagy gondozásra járt-jár, az orvosi leleteket kérjük, hozza magával a szűrővizsgálatra. A szűrővizsgálat ideje az iskola vezetőségével előre egyeztetett időpontban történik.

Betegrendelés nincs! A betegellátás elsősegély jellegű.

A tanuló az adott tanévben betölti a 16. életévét kötelező záróvizsgálaton kell résztvennie az iskola orvosi rendelőben. Kérjük, hogy a tanulók hozzák magukkal a következőket: 

  • Társadalombiztosítási kártyát
  • Védőoltási könyveket
  • Kórházi zárójentéseket, orvosi leleteket,ha van szemüveget,szemészeti leletet.

 

Eger, 2015.10.12.

Együttműködésüket megköszönve,tisztelettel:

Dr Drelyó Katalin                                                       Feketéné Fontos Anikó

iskolaorvos                                                                    iskola védőnő

Adatkezelési tájékoztató

Kérdésed van? Írj nekünk!

8 + 7 =